Tata

Tata’dan Jaguar ve Land Rover için açıklamalar

Bünyesinde Jaguar ve Land Rover gibi dünyanın en lüks otomobil markalarını barındıran Hint otomobil üreticisi Tata’dan, tüm dünyanın bu iki markanın akıbeti hakkında endişelerine dair açıklamalar geldi. Tata’ya geçtikten sonra onlarca yıldır korudukları çizgilerini kaybetme riskleri bulunan Jaguar ve Land Rover için birkaç sene hiçbir birleştirme söz konusu olmayacakmış. Bunun yanı sıra 2017 gibi iki marka da artık Tata parçalarını kullanmaya başlayacak. İlk düzenlemeyi ise Range Rover Evoque’un alacağı belirtildi.

Drive dergisinin Avustralya versiyonunda yayınlanan röportajda Tata’nın Avustralya distribütörlüğünü yapan Fusion Otomotiv şirketinin genel müdürü Darren Bowler: “Nexon modeli yeni bir platformun geliştirilmesi için kullanıldı. Nexon modeli ile geliştirilen bu platform da markanın grup şirketlerinde farklı markalarda ve farklı modellerde kullanılacak.” Açıklaması ile Tata’nın planını ortaya çıkarmıştı.

Darren Bowler ayrıca 2014 Yeni Delhi Otomobil Fuarı’nda sergilenen Tata Nexon konseptinin marka tarafından global platform üzerine tasarlanmış global bir model olduğunun altını çizdi. Bowler, Volkswagen Golf ve bu modelde kullanılan platformu örnek göstererek bu platformun şimdi Audi A3 ve Q3 gibi modellerde de kullanıldığını belirtti.

Tata bünyesinde bulunan Jaguar yüksek şaseye sahip otomobil geliştirilmesine de iQ platformu ile birlikte olumlu baktığını ve 2016 Jaguar XE sedan modelinde kullanabileceklerini belirtmişti. Bu da Jaguar’ın önümüzdeki 10 yıl içerisinde bir SUV model piyasaya sürmesi anlamına geliyor. Tabi ki Jaguar ve Land Rover severlerin tek isteği Tata’nın bu markaların işine daha fazla karışarak karakterlerini yok etmemesi.

tata_nexon

Bir yanıt yazın