Volkswagen

2016 Volkswagen Tiguan Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Volkswagen yeni SUV modelini sonbaharda gerçekleşecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtacağını açıkladı. Yeni nesil Volkswagen Tiguan’a dair teknik özelliklerin bilgileri internette de yer alırken bu yazımızda sizlere aktaracağız. İlk olarak üretimine 2007 yılında başlanan, her sene yeterli sayıda satış değeri elde eden Tiguan, Avrupa’da SUV kategorisindeki otomobillerin daha fazla tercih edilmeye başlanmasıyla birlikte pazardaki gücünü de artırmayı başardı. Beş kapılı bir yapıya sahip olan otomobilin sedan ve XL kasa seçenekleriyle de satışa sunulacağı yine gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Ölçeklendirilebilir MQB platformu üzerinde üretilecek Tiguan, bu sayede 80 kg hafifleyecek. 7 kişilik versiyon olan Tiguan XL ‘nin Touran ve Passat gibi 2.791 mm lik aks mesafesine sahip olması bekleniyor. Alman markanın bir diğer yeniliği ise Tiguan Coupe. Araç BMW X1, Range Rover Evoque gibi modellere rakip olacak. Özellikle Tiguan Coupe R versiyonu ile 300 hp den fazla güç üretilerek performans sevenlere cazip bir alternatif sunulacak.

Standart Tiguan ise farklı bir iddiaya sahip. Araç marka tarafından üretilen en iyi kompakt SUV model olmayı hedefliyor. Gerçek zamanlı trafik verilerini bir aplikasyon üzerinden takip edecek olan Tiguan’da, head up display, şehir içi acil fren fonksiyonu, çoklu çarpışma freni, yorgunluk uyarı sistemi gibi sürüş destek sistemleri mevcut.

Selefine göre %15 daha tutumlu olacak aracın 120 ila 240 hp arasında değişen dört farklı dizel motor ve 125 ila 220 hp arasında değişen beş farklı benzinli motor seçeneği olacak. Motor gamı içerisinde en büyük etkiyi 125 ve 150 hp lik 1.4 TSI motor ile 120 hp güç üreten 1.6 dizel motorun yapması bekleniyor.

Yeni Tiguan’ın düşük güçlü versiyonları sadece önden çekişli olarak gelecekken yüksek güçlü motolarla dört çeker seçeneği de satışa sunulacak. Aracın satışa sunulmasından bir süre sonra plug-in hibrit bir versiyonun da gelmesi bekleniyor.

2016_volkswagen_Tiguan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir