Honda

2015 Honda HR-V Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Devam etmekte olan 2015 Cenevre Otomobil Fuarı yeni bir modeli daha bizlere tanıttı. Küçük SUV kategorisinin belki de en önemli ismi olan Honda HR-V, 2015 modeliyle karşımıza çıktı. Özellikle Avrupa’da SUV modellere olan ilginin artması bu segmentteki rekabeti bir hayli artırmışken Honda HR-V’nin karşısında Renault Captur, Nissan Juke ve Opel Mokka gibi rakipler olacak. Dizel seçeneğini de barındıran otomobilin sportif tasarımı iç tarafta da öyle bir durum olduğu fikrini akıllara serperken tam tersine iç tarafta oldukça kullanışlı bir yapının bulunduğunu belirtelim. Sport ve Executive donanım paketleriyle satışa sunulacak olan otomobillerin ikisinde de bilgi-eğlence paketleri standart olarak yer alacak.

Aracın bir diğer özelliği Magic Seat teknolojisi ile hem yolcu konforu arttırılmış hem de farklı boyut ve şekillerdeki yüklerin taşınmasında kolaylık sağlanmış oluyor. 453 litre bagaj hacmine sahip olan HR-V ‘nin 60:40 katlanabilen arka koltukları sayesinde bu rakam 1.026 litreye ulaşabiliyor. Aracın arka koltuk ve bagaj kısmının bu denli geniş olabilmesi için yakıt tankı ön koltukların altına yatay olarak monte edilmiş.

Geniş iç hacmi ve bunaltmayan konsol çizgileriyle oldukça ferah görünen arabanın panaromik cam tavan seçeneği de bulunacak. Dokunmatik dijital klima, MirrorLink, Bluetooth, HDMI, USB, navigasyon, Honda Connect gibi çoklu ortam öğelerini kullanıcıya sunan HR-V, güvenlik sistemleriyle de dikkat çekiyor.

Aracın geliştirilmiş platformu sayesinde gövdenin %27 lik bölümü yüksek mukavemetli çelikten üretilirken ağırlığı da minimuma indirilmiş. HR-V henüz çarpışma testlerine katılmadıysa da sürüş destek ve elektronik güvenlik sistemleriyle de bu testlerden başarıyla çıkacak gibi görünüyor.

Şerit takip asistanı, şehir içi aktif fren desteği, akıllı hız yardım sistemi, trafik işaretleri algılama sistemi, uzun far asistanı gibi teknolojilerle donatılan HR-V, Avrupa pazarında sadece önden çekişli olarak satılacak.

Bir benzinli bir de dizel motor seçeneği olacak aracın 1.5 litre i-VTEC motoru 130 hp güç üretecek. Dizel verisyonu 1.6 litre i-DTEC motoru ile 120 hp güç sağlayacak HR-V’nin manuel şanzımanı 6 ileri olarak üretilmiş. CR-V deki dizel otomatik eksikliğinin aksine yeni HR-V de bütün versiyonların CVT şanzıman seçeneğinin olması bekleniyor. Yeni HR-V’de kullanılan bu motorlar Honda’nın yeni Earth Dreams Technology serisi olarak adlandırdığı Euro 6 uyumlu yeni motorları.

Aracın yakıt tüketimi, ağırlığı, boyutları gibi teknik verileri basına ulaşmadı. Yeni HR-V’nin Türkiye’de de Avrupa ile birlikte satışa çıkması bekleniyor.

Honda HR-V

One thought on “2015 Honda HR-V Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

  • çağdaş

    Honda lütfen tüketicini üzme, fiyatları makul tut
    1.5 BENZİNLİ 3 DONANIMLA GELECEK, fiyat tahminlerim:
    ALT PAKET: yalnız 6 ileri. yaklaşık 68bin tl
    ORTA PAKET: 6ileri: 75bin tl, CVT:78 bin tl
    ÜST PAKET: yalnız cvt: 88 bin tl
    bu tahminler için usa, endonezya vb bir çok kaynak kullanıldı.
    YORUM: Honda fiyatları abartırsa herkes YENİ TİGUAN’ı tercih eder.Eylül 2015 frankfurt lansmanı, Aralık 2015 türkiye satış (2012 deki golf 7 gibi) 1.4 125ps bazal donanım düz vites yaklaşık 72bin tl (passat parallinde)

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir