Renault Clio, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçildi
Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2026” yarışmasının birincisi açıklandı. İstanbul’da gerçekleşen törenin ardından Renault Clio, jüri oylarıyla yılın otomobili unvanını kazandı. Yarışmada toplam 67 otomotiv gazetecisinin değerlendirmesi sonucunda Clio, 3.360 puanla zirveye çıktı.
Finalde BMW iX3, BYD Sealion 7, Citroën C5 Aircross, Hyundai Inster, Mercedes‑Benz CLA ve yerli oyuncu Togg T10F gibi farklı segmentlerden güçlü rakiplerle yarışan Clio, kazandığı puanla jüriyi ikna etti. BMW iX3 ikinci, Togg T10F ise üçüncü oldu; ayrıca BMW iX3 “Yılın Tasarımı” ve “Yılın Premium Otomobili” gibi kategorilerde de öne çıktı.
OGD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztürk, yarışmanın markalar ve sektörel gelişmeler için önemli bir gösterge olduğunu belirtirken, MAİS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Levent Timur ise Clio’nun Türkiye’de üretilen bir model olarak aldığı ödülün marka için gurur verici olduğunu vurguladı. Elektrikli modellerin bu yıl finalde ağırlık kazanmasının da dikkat çektiği gecede, yeni nesil teknolojiler ve tasarım kriterleri öne çıkan değerlendirme başlıkları arasında yer aldı.
Yarışma, Şubat 2025 ile Şubat 2026 arasında Türkiye pazarına sunulan 33 modeli mercek altına aldı; finalistler kapsamlı sürüş ve teknik değerlendirmelerden geçirilerek puanlandı. Renault Clio’nun elde ettiği bu başarı, modelin pazardaki konumunu pekiştirirken, markaların iletişim ve pazarlama süreçlerinde de etkisini hissettirecek.
