Kia

2016 Kia Rio Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Güney Kore’nin global pazardaki en önemli markalarından biri olan Kia, en çok satılan otomobilinin yeni versiyonunu tanıttı. 2016 model Kia Rio sedan ve hatchback versiyonlarıyla birlikte yakın zaman içerisinde satışa sunulacak. Tüm dünya pazarında yer alması beklenen otomobilin tasarımı tamamıyla değiştirildi. Gelen bilgilere göre otomobil sadece iki renkle pazardaki yerini alacak: mavi ve kırmızı. Sadece dışı değil, içi de yenilenen Kia Rio UVO eServices teknolojisine sahip ender otomobillerden biri.

Kapı içleri ve koltuk döşemelerini gri deri ve siyah kumaş ile birleştiren tasarım paketinin adı EX Designer Package olarak geçiyor ve opsiyonel olarak sunuluyor. Bu opsiyon tercih edildiğinde ön kol dayama ve vites topuzu da bu detaylara uyumlu olarak geliyor.

2016 Kia Rio Amerika’da 1.6 litre 138 hp lik motorla satışa sunulacak. 187 Nm tork üreten bu motor 6 ileri şanzımanla yürüyecek. Yeni Rio’nun 5 kapılı versiyonunun otomatik vites seçeneği de olacak.

Chicago Otomobil Fuarı’nda Rio ile şov yapacak Kia, Amerika’da bu yılın ilk çeyreğinde araçları satışa sunacak. Sedan ve hatchback versiyonlarının aynı anda mı yoksa farklı zamanlarda mı arz edileceği bilinmese de Yeni Rio’nun 2015 in ikinci yarısında Avrupa’ya ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni Kia Rio’nun donanım paketleri LX, EX ve SX olarak sınıflandırılacak. Baz donanım olması beklenen LX’te klima, USB girişi, direksiyondan kontrollü radyo gibi standart özellikler olacakken, en yüksek donanımlı Kia Rio SX’le 17” jantlar, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar ve otomatik sunroof gibi lüks donanımlar gelecek.

2016 Model Kia Rio

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir