Renault

2015 Twingo Fiyat ve Özellikleri

Renault, daha önce yaptığı açıklamalarda yeni modeli 2015 model Twingo için resmi tanıtıma kadar hiçbir bilgi vermeyeceğini bizlere bildirmişti. Ancak Paris Otomobil Fuarı yaklaştıkça Fransız üretici bu fikrinden vazgeçmiş gibi gözüküyor, zira otomobilin teknik özellikleri bizlerle paylaşıldı. Oldukça neşeli ve farklı bir tasarıma sahip olan yeni Twingo kendi segmentindeki otomobiller arasında hemen dikkat çekmeyi başarırken fiyatıyla da gönülleri rahatlatacak gibi. 2015 Twingo fiyat listesi henüz bizlerle paylaşılmış değil, Türkiye fiyatları açıklanınca bu yazımıza ekleme yapacağız.

Twingo denildiğinde akla ilk gelen en önemli unsur olan motordan başlayacak olursak, Renault araç ile birlikte 2 farklı 3 silindirli motor seçeneği sunacak. Bu motor seçeneklerinden ilki Clio modelinde de kullanılan 90 beygir ve 135 nm tork güç üreten 0.9 litrelik TCe olacak. İkinci motor seçeneği ise 70 beygir ve 91 nm tork üreten 1 litrelik ünite olacak.

1 litrelik SCe 70 kodlu motor start stop opsiyonu ile tercih edilebilecek. 1 litrelik bu motor 0-100 km hızlanmasını 14.5 saniyede tamamlayacak ve maksimum 151 km/s hıza ulaşacak. 0.9 litrelik turbo motor seçeneği ise 0-100 km/s hızlanmasını 10.8 saniyede tamamlayarak aynı motora sahip Clio’dan daha çabuk hızlanıyor. Maksimum 165 km/s hıza çıkabilen 0.9 litrelik turbo motor seçeneğinin yakıt tüketimi ise SCe 70 motor seçeneği ile neredeyse aynı oranda kalıyor.

Bagaj hacmi olarak ise motorunun arkada konumlandırılmasının dezavantajını yaşayan Twingo 3, 188 litrelik bagaj hacmiyle, rakipleri Hyundai i10 ve Skoda Citigo’nun sunduğu yaklaşık 250 litrelik hacmin bir hayli gerisinde kalıyor.

2015_Twingo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir