Seat

2015 Seat Alhambra Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Seat’ın kıyıda köşede kalmış ama beğenilen modellerinden biri olan Alhambra, 2015 ile birlikte yenilendi. 7 koltuğa sahip olan otomobil MPV segmentinin önemli araçlarından biri olarak gösterilirken bu vakte kadar tasarım konusunda olumsuz eleştiriler alıyordu; ancak 2015’le birlikte bu algının değişeceğini düşünebiliriz. Daha önce katıldığı Euro NCAP testlerinin neredeyse hepsinden 5 yıldız alarak güvenilirliğini de kanıtlayan Seat otomobil teknik performansıyla da tatmin ediyor. 2015 Seat Alhambra Fiyat Listesi 106 bin liradan başlamakta.

Ürün gamında önemli bir atılım içerisinde olan Seat, yenilenen bu büyük MPV modelinde güvenlik önlemlerini ön planda tutmuş. ABS, elektronik fren yardımcısı, yokuş kalkış desteği, yorgunluk tespit sistemi, elektronik diferansiyel kilidi, römork stabilizasyonu, elektronik stabilite programı gibi sürüş destek sistemlerini barındıran aracın, sürücü diz hava yastığı ile birlikte toplam dokuz hava yastığı bulunuyor.

Otomatik park sistemi, geri görüş kamerası, park asistanı, üç bölgeli klima, 8 hoparlörlü ses sistemi, arka camlarda güneşlik gibi konfor ekipmanları standart hale getirilen aracın tanıtımında, elektronik olarak hareket edebilen sürgülü kapılar ve bagaj kapağı öne çıkarılıyor.

Türkiye’de şu an sadece Style paketi ile fiyat listesine giren araç, Volkswagen’in 1.4 litre 150 hp TSI motorunu kullanıyor. Start&Stop özelliği ile tasarrufu da düşünülen Alhambra, gücünü yola 6 ileri DSG şanzıman ile aktarıyor.

240 Nm tork üreten benzinli turbo motoru sayesinde 197 km/s maksimum sürate ulaşabilen araç, 0-100 arasını 9,9 saniyede alıyor. 1715 kg lık boş ağırlığına rağmen oldukça tatmin edici bir performans sunan Alhambra, şehir içinde 9,4 lt, şehir dışında 6,6 lt olmak üzere ortalama 7,6 litre yakıt tüketiyor.

267 litrelik bagaj kapasitesi 2430 litre gibi devasa bir rakama ulaşabilen Alhambra, 4854 mm uzunluk, 1904 mm genişlik ve 1740 mm yükseklik değerlerine sahip. Önceki kasasına göre dingil mesafesi de 84 mm arttırılan araç daha geniş hacmi ile daha fazla konfor vaat ediyor.

1996 yılından bu yana dünyada 250 binden fazla satılan Alhambra Türkiye’de fiyat listelerine 106 bin TL den girdi. Rekabetçi fiyatı ile Peugeot 5008, Ford S-Max gibi modellerle pazarı paylaşacak olan aracın başarısını zaman gösterecek.

2015_Seat Alhambra

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir