Volkswagen

2015 model Q7’nin tanıtılmasına az kaldı

Üst segment modellerin tek olumsuz yorum bile almayanı Volkswagen Q7’nin 2015 modeli Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılmamıştı bildiğiniz gibi. Otomobilin montajının buraya yetişmediği açıklanmasa da sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. O zaman en yakın gelecekteki büyük otomobil fuarına bakalım: Detroit Otomobil Fuarı.

Yeni Q7 yi ne zaman görebileceğiz sorusuna, “Detroit’e bir yolculuk yaparsanız görebileceksiniz” diye cevap gelince Ocak ayında Detroit’te yapılacak olan Auto Show da Yeni Q7 nin tanıtımının yapılacağı kesinleşmiş oldu. Yeni Q7 selefinden 350 kg daha hafif olacak. Bu yeniliğin temelinde çelik ve alüminyum bileşenlerden oluşan yeni MLB platformu var.

Eski versiyonu gibi 5 metreden uzun olacak araba 7 yolcu taşımaya da devam edecek. Daha önce casus kameralara görünen aracın iki tarafındaki kapaklar arabanın hem akaryakıt hem de elektrikle yol aldığının ipucunu verdiğinden arabanın plug-in hibrit kombinasyonuna sahip olacağı biliniyor. Bu kombinasyonu daha önce Porsche Cayenne SE-Hybrid modelinde deneyen firma eğer bu rotadan sapmazsa 3.0 litre V6 benzinli motorun yanında 100hp lik bir elektrik motorunu ekleyerek muazzam bir güç elde edecek.

2015_q7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir