Kia

2015 Kia Sorento özellikleri açıklandı

2015 yılı için özel bir tasarıma alacak olan Kia Sorento hakkında bilgiler gelmeye başladı. Paris Otomobil Fuarı’nda tüm dünyaya tanıtılacak olan model için fuar öncesinde firma yetkililerinden açıklama gelirken otomobilin özellikle iç tasarımıyla şaşırtacağı belirtildi. Dış kasada da pek radikal olmasa bile göze çarpan önemli değişiklikler yer alırken 2015 Kia Sorento gelen bilgilere göre yakıt tasarrufu konusunda da daha gelişmiş olacak. Yol tutuşu ve konfor gibi detaylarda da performans artışı sağlayacak olan yeni nesil Kia Sorento’nun ülkemiz pazarına ne zaman gireceği hakkında şu an bilgimiz bulunmuyor.

Ön ızgarada 3 boyutlu elmas deseni ile oldukça şık bir görüntü sunmayı başaran Koreli üretici ön tamponun altında ise Volvo modellerinde görmeye alışık olduğumuz metal çamurluğa yer vermiş. Taşıma kapasitesini arttırma odaklı tasarlanan arka tasarım ise 6 gözlü LED farlar ile şık bir görünüme kavuşmuş.

Yeni Kia Sorento’nun dış tasarımı Frankfurt Almanya ve Irvine California’dan alınan yardımlar ile Kore’de Namyang tasarım stüdyosunda tasarlanmış. Büyüyen boyutları sayesinde Kia, yeni Sorento’yu Amerikan pazarında da başarılı satış rakamlarına ulaştırmayı hedefliyor.

4780 mm uzunluğa sahip olan yeni Sorento, mevcut modele göre 80 mm daha uzun aks mesafesine sahip ve mevcut modelden toplamda 95 mm daha uzun. Hem aks hem de toplam uzunluğu da kardeş modeli Hyundai Santa Fe 7 koltuk ile aynı olan yeni Sorento, bu model ile aynı platform üzerinde üretilecek ve aynı motora sahip olacak.

2015_kia_sorento

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir