HaberlerJeep

2015 Jeep Renegade satışa sunuldu

Arazi tutkunlarının en çok beğendiği otomobiller arasında yer alan Jeep Renegade’in 2015 modeli de satışa sunuldu. Segmentinin en önemli otomobili olarak gösterilen Jeep Renegade, bu sene satışa sunulan modeliyle birlikte küçük arazi aracı sınıfından yükselebilir bile. 2015 Jeep Renegade fiyat listesi 75 bin 250 liradan başlayarak donanım seçeneklerine göre artıyor. Yeni tasarımın Jeep’in bu vakte dek görmediğimiz ya da alışmadığımız tasarımlarından biri olduğunu kabul etmemiz gerekse de otomobilin neredeyse her yerinde Jeep logosunu görebiliyoruz. Otomobilin açılır tavanı ve yedili ön ızgarası da tasarıma şıklık katan bir başka detay.

İç mekanda konforu ön planda tutan model 5 inç standart ve 6 inç opsiyonel dokunmatik ekran ile iç mekanı kontrol ederken, GPS sinyallerinin alınamadığı yerlerde konumu saptamaya yardımcı olan sensör destekli navigasyon sistemi ile kaybolmak imkansız hale geliyor.

Direksiyon arkasındaki 7 inç TFT ekranlı gösterge paneli sürücünün tercihine bağlı olarak navigasyon, hız bilgisi, yön bilgisi, şerit ikaz bilgisi, park desteği gibi farklı verileri şoförün gözünün önüne getiriyor. İç mekanda sürücüye konfor sağlayan bu sürüş destek sistemlerinin yanında şanzıman seçenekleri de bir hayli ilgi çekici.

6 ileri manuel şanzıman seçeneği yanında 6 ve 9 ileri otomatik şanzıman seçenekleri sunuluyor. Özellikle 9 ileri şanzıman seçeneği otomatik vites bağımlılarının dikkatini çekecek gibi görünüyor. Bu şanzıman seçenekleri ile birlikte sunulan 1.4 MultiAir turbo benzinli, 1.6 ve 2.0 Multijet II dizel motorlar ile toplam 8 farklı kombinasyon oluşturularak daha fazla ihtiyaca cevap vermek amaçlanmış. Gerektiğinde önden çekişli gerektiğinde de 4×4 olarak kullanılan araba ihtiyaç olduğunda arka akslarla olan bağlantıyı kesme özelliğine sahip olan (kendi segmentinde) tek SUV.

Active Drive sistemleri ile kar, kum, çamur, kaya veya otomatik olarak farklı seçenekleri seçerek anlık ihtiyaca dayalı sürüş durumuna geçebilen Yeni Renegade’in Trailhawk versiyonu 170 hp ve 9 ileri şanzımanla geliyor. 1.4 benzinli versiyonu 140 hp güç üretirken 1.6 dizel versiyonu ise 120 hp güç üretiyor.

Yeni Jeep Renegade, toplamda 70 kadar sürüş destek sistemi ve güvenlik donanımı ile aile kullanımı için de uygun görünürken rekabetçi fiyatı ile de piyasada yer edecek gibi görünüyor.

jeep_renegade

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir