Hyundai

2015 Hyundai i20 tanıtıldı

Kasım ayında gerçekleşecek olan Paris Otomobil Fuarı öncesinde otomobil markaları yeni modellerini birer birer tanıtmaya başladılar. Şimdi de Güney Koreli geliştirici, tasarımını tamamen Avrupa’da tamamladığı ikinci jenerasyon Hyundai i20’yi tanıttı. Otomobilin yeni tasarımı hem içte hem de dışarıda olumsuz yorumlar alırken ruhsuz olduğu ve bolca plastik kullanıldığı yönünde eleştirilere maruz kalıyor. Aynı segmentte Avrupa’nın büyük isimleriyle kapışmasını beklediğimiz Hyundai i20’nin bu sene bu yarıştan geri kalacağını tahmin etmek pek de zor olmasa gerek. Son zamanlardaki Hyundai i20 tasarımlarının yine iyi olduğunu söyleyemeyiz; ancak buna rağmen önemli satış değerleri elde etmeyi başarmışlardı.

Tamamen Avrupa’da tasarlanan ve geliştirilen yeni 2015 Hyundai i20 modeli daha da geniş bir kitle için üretiliyor. Mühendisler ve tasarımcılar 2015 Hyundai i20 için harekete geçmeden önce Avrupalı otomobil müşterilerinin önem verdiği 3 kriter belirlendi: daha özgün bir tasarım, ileri teknoloji ve konfor odaklı özellikler ve sınıf lideri iç mekan genişliği.

Tamamen yeni bir platforma sahip olan yeni jenerasyon i20 mevcut modelden 45 mm daha uzayarak 2,570 mm toplam uzunluğa ulaşmış.

Bu ekstra milimetreler sayesinde yeni i20 5 yetişkinin konforlu bir şekilde seyahat etmesine olanak tanıyor. Sınıfında 1,892mm’lik toplam ön ve arka bacak aralığı ve 320 litrelik bagaj hacmi ile lider yeni i20 oluyor.

2015_hyundai_i20

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir