HaberlerOtomobil

2013 Model Mercedes SL

Mercedes’in 2013 model SL arabasının tanıtımı yapılmaya başlandı.

Detroit otomobil fuarında araba severler ve basınla buluşacak olan Mercedes SL bir önceki modellere göre oldukça hafiflemiş şekilde geliyor. Daha önce piyasaya sürülen mevcut modele göre yaklaşık 140 kilo daha az olması beklenen Mercedes SL 2013’ün sadece tavanında yapılan değişiklik ile 6 kilogram hafiflediği belirtildi. Adeta diyete sokulmuş ve ardından makyajlanmış imajını veren bu araba görselliği kadar yeni hız kadranı ile de ilgileri üzerine toplayacak.

Bir önceki modeline göre daha fazla yeniliklerle gelen Mercedes 2013 SL donanımında bulunan iki yenilik çok hoşunuza gidecek. Bunlardan bir tanesi Magic Vision Control diğeri ise FrontBass özelliği. Magic Vision Control ile sileceklerin üzerine ve altına yerleştirilen su püskürtücüler ile artık arabanızın ön camında hiç bir leke ile karşılaşmayacaksınız. Magic Vision Control ile de araba içerisindeki sesi daha verimli bir şekilde alabilecek, yüksek ses severlerden iseniz dilediğiniz ses seviyesini ayarlaya bileceksiniz.

Yukarıdaki donanımların yanında acil fren sistemi, arabanın aşırı yorulduğu anlarda sinyal veren sensörler ve ayağınızla açabileceğiniz bagaj sistemi sizlere güvenlik ve kolaylık sağlayacak.

2013 model Mercedes SL de motordan ve arabadan gelen sesin önüne %20 oranında fazla geçilmiş. Yaşayabileceğiniz tek sorun yolda giderken yanına kadar yaklaşmanıza rağmen arabanızın sesini duymayan yayalar olacak. Kornanızı çok kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

2013 Model Mercedes SL Motor Özellikleri

a.)3.5 litrelik 6 silindirli 306 beygir gücünde motor

370 Nm tork üretebilme ve 100 km/sa hıza 5.9 saniyede çıkabilme.

b.) 4.7 litrelik 8 silindirli 435 beygir gücünde motor

700 Nm tork üretebilme ve 100 km/sa hıza 4.6 saniyede çıkabilme.

Not: Her iki motor seçeneği de benzinlidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir