Toyota

2013 En Çok Toyota Satıldı

2013 En Çok Toyota Satıldı, Toyota Motor, 2012 yılının ardından 2013 yılında da Amerikalı General Motors ve Alman Volkswagen’i geçerek en çok satan otomobil markası oldu. Toyota Motor Co. 2014 yılında toplam 10 milyon adet otomobil satmayı hedefliyor.

Hino Motors ve Daihatsu markalarının da satışı dahil edildiğinde 2013 yılında Toyota Motor Co.’nun satışları 2012 yılına 2.4 artış göstererek 9.98 milyon otomobile ulaştı. Amerikalı General Motors dünya çapında 9.71 milyon otomobil satmayı başarırken Volkswagen Group 9.7 milyon otomobil satabildi.

Toyota Motor Co. tarafından açıklanan rakamlara göre şirket bu yıl 10.32 milyon otomobil satmayı hedefliyor.

Henüz yeni başlayan ilk çeyrekte de 1.liği elden bırakmayan Toyota, karlılığının da kat ve kat arttrıyor. Ancak buna rağmen Amerikalı üreticilerin başarılı modeller ürettiğini, Volkswagen’in ise küresel çapta agresif bir politika izlediği bilgisini veren Detroit merkezli Stellar Alliance Group Direktörü Sanjeev Varma: “ Pazardaki rekabet gün be gün artıyor. Volkswagen Çin’de bir numara iken General Motors Amerika’da koltuğu kimseye kaptırmıyor. Her üç dev şirket de yatırımlarını ürün geliştirme ve yeni modeller üzerinde yoğunlaştırıyor” açıklamasını paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir