Lamborghini Revuelto SV, Hockenheim’de rekor iddia etti
Lamborghini, Revuelto’nun daha sert versiyonu SV ile Hockenheimring pistinde kaydedilen bir tur süresi açıkladı. Fabrika pilotu Marco Mapelli’nin elde ettiği 1 dakika 41,6 saniyelik süre, markanın ‘seri üretim süper otomobiller arasında sınıf rekoru’ iddiasını beraberinde getirdi. Lamborghini, AMG One ile doğrudan karşılaştırmanın teknik kapsamlarının farklı olduğuna dikkat çekiyor ve sınıf bazlı bir vurguda bulunuyor.
Standart Revuelto daha önce yaklaşık 1.015 bg güç verdiği belirtilmişti; SV versiyonunun teknik detayları şirket tarafından henüz netleştirilmedi. Ancak kaynaklar, sv’ye özgü aerodinamik kit, süspansiyon ayarları, yapışkan lastikler ve muhtemel güç artışı gibi performans odaklı değişikliklerin beklendiğini ifade ediyor. Lamborghini, resmi tanıtımı 14 Ağustos’ta The Quail etkinliğinde yapmaya hazırlanıyor ve o güne kadar performans verileriyle ilgili kesin bilgilerin paylaşılması beklenmiyor.
Markanın açıklamaları ve elde edilen tur süresi, süper spor otomobil segmentinde yeni bir tartışma başlattı; AMG One’ın Hockenheim’de kaydedilen 1 dakika 38,5 saniyelik süresiyle karşılaştırmalar yapılıyor. Lamborghini’nin ‘aynı sınıf’ vurgusu ve rekor iddiası, hem teknik meraklılarının hem de marka tutkunlarının dikkatini çekiyor. Türkiye’deki koleksiyoncular ve otomobil sevdalıları için de görsel ve performans değeri yüksek içerikler üretilebilecek bu gelişme, resmi rakamların açıklanacağı güne kadar tartışılmaya devam edecek.
