Mazda

Mazda RX-7 Dönüyor

Mazda RX-7 Dönüyor, Önceki modele göre daha hafif olacak yeni Mazda RX-7, 2015 yılında satışa sunulacak Mazda MX-5 modelinin yenilikçi platformu üzerine konumlandırılacak ve halen geliştirilme aşamasında olan yeni jenerasyon Wankel motoru ile 250 beygir güç üretecek.

Resmi olarak Mazda RX-7 modeli ile ilgili bir çalışma olduğunu doğrulamasa da, üst düzey yetkililerden alınan bilgiye göre otomobil ve Wankel motorunun geliştirilme aşaması sürüyor ve RX-7’nin piyasaya çıkış tarihi markanın uzun dönem takviminde yer alıyor.

Tasarım olarak yeni Mazda MX-5 ile aynı filozofiye sahip olacak yeni RX-7, önceki modelden bir hayli farklı çizgilere sahip olacak.

Yeni Mazda RX-7 modelinin tasarımı, 1970’li yıllarda Japon şirket için ilk RX-7 modelini tasarlayan Matasaburo Maeda’nın oğlu, markanın şimdiki Tasarım Şefi Ikuo Maeda tarafından yapılacak.

Maeda yaptığı açıklamada “Henüz markamızın yeni coupe modelinin tasarımını düşünmedik, ancak emekliye ayrılmadan bu tasarımı gerçekleştirmek istiyorum.” Sözlerine yer verdi.

Mazda’nın Global Pazarlama Şefi Masahiro Moro ise yeni bir coupe model için pazarın yeterli olmadığını belirtti. Moro: “Henüz coupe otomobil satışlarında başarılı rakamlar elde edebilmek pek kolay değil.” dedi.

Yeni RX-7 modelinde daha geleneksel motorlar kullanma taraftarı olan Mazda, çark başına 600cc üretecek bir motor tasarlayarak, çark başına 654cc üreten RX-8 modelinden daha tasarruflu bir araç ortaya çıkarmak istiyor. Çift çarklı motorun 1.2 litre hacimli olması bekleniyor. Bu da standart motorlarda 2.4 litrelik bir motora denk geliyor.

Mazda, RX-8 modelinde 100 kilometrede 20 litreyi bulan yakıt tüketimi ve motorun kısa ömürlü olması gibi problemleri de bu yeni motor ile çözmek istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir