2027 Dodge Charger Super Bee: 600 BG gücüyle geri döndü
Dodge, Charger ailesinin en iddialı üyesi olarak 2027 model yılı Super Bee’yi tanıttı. Yeni versiyon, markanın çift turbo 3.0 litrelik sıralı altı silindirli motorunun elden geçirilmiş haliyle 600 beygir ve 720 Nm tork üretiyor. Güç aktarımı 8 ileri otomatik şanzımanla sağlanırken araç, standart olarak dört tekerlekten çekiş sunuyor; buna karşın sürücüler tek tuşla tamamen arkaya tork gönderebilen RWD modunu da aktif edebiliyorlar.
Performans geliştirmeleri sadece motorla sınırlı kalmıyor. Super Bee, daha geniş turbo kanalları, güçlendirilmiş soğutma devreleri ve aerodinamik iyileştirmelerle geliyor; üretici özellikle yüksek hızlarda yaklaşık 45 kg’lık ekstra yere basma kuvveti elde edildiğini belirtiyor. Fren ve yol tutuş tarafında 20 inç dövme jantlar ve Goodyear Eagle F1 Supercar 3 lastikler standart; önde ve arkada 406 mm havalandırmalı Brembo diskler ile altı ve dört pistonlu kaliperler görev yapıyor.
Süspansiyon da ciddi olarak elden geçirilmiş; Continuous Damping Control çift valfli adaptif amortisörler ve sertleştirilmiş burçlar ile araç pist kullanımına daha hazır hale getirilmiş. Ayrıca Drag Mode, Track Mode, Torque Reserve ve Race Prep gibi sürüş odaklı özellikler Super Bee’yi hem pistte hem de düz yolda iddialı kılıyor. Dodge, Launch Edition paketini özel renk ve grafiklerle sunacak; fiyat ve Türkiye satış takvimi ise ilerleyen aylarda açıklanacak.
