Skoda

2015 Skoda Superb Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Merakla beklenen Skoda’nın yeni modeli Superb adına bilgiler sonunda resmi olarak bizlerle paylaşıldı. Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtılacak olan 2015 model Skoda Superb’in Türkiye lansmanı Mayıs ayında İstanbul Auto Show’da yapılacakken eski versiyonuna göre daha sportif bir hale bürünmüş. Bagaj hacmi de 30 kilogram artırılarak 625 litreye kadar çıkarılan yeni nesil otomobilin dıştan yansıttığı rahatlık ve konfor iç tarafta daha fazla var. İşte otomobilin tanıtım videosu.

Yeni Superb’in büyütülen boyutlarının yanında daha sert çizgiler ile tasarlandığını söylemek mümkün. Aracın ön kısmında VW’e ait tasarım unsurları göze çarparken, arka kısmında neredeyse tamamen Audi tasarımı kullanılmış.

Sürüş teknolojilerinde de bir dizi yenilik getiren Yeni Superb MQB platformu üzerine inşa edilmiş. Dinamiş Şasi Kontrol Sistemi (DCC) ninkullanıldığı ilk Skoda modeli olan araç optimum sıcaklık kontrolü ve yüksek hava kalitesi sağlayan kliması ile 3 bölgeli iklimlendirmeye sahip.

Kapı içlerinde kendine has şemsiye detayı ile de fark yaratan Superb’in önceki neslinde sadece bir adet şemsiye yuvası bulunurken, şimdiki kasada ön kapılarda birer bölme mevcut. Far sensörü, yağmur sensörü, ısıtmalı su püskürtme sistemi, panaromik elektrik tavan, elektronik el freni, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, park destek sistemi, geri görüş kamerası gibi lüks unsurlarla donatılan aracın 29 adet “Simply Clever” (Basit Çözüm) fikri bulunuyor.

Motorları da yenilenen Yeni Superb artık eski kasasına göre %30 daha az yakıt tüketiyor. Yeni Superb Greenline versiyonu 3,7 litrelik yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Bu rakamın elde edilmesine aracın yaklaşık 75 kg hafiflemesi de katkıda bulunuyor.

5 farklı TSI ve 3 farklı TDI seçeneği ile sunulacak araçların hepsinde Start&Stop ve fren enerjisi geri kazanım sisteminin standart olarak sunulması bekleniyor. 125 ve 280 hp aralığında değişecek güç seçeneklerine sahip olacak Yeni Superb, DSG şanzımanı baz donanımlı benzinli modeli haricinde tüm versiyonlarında opsiyonel olarak sunacak. Ayrıca dört farklı motor seçeneğinde Haldex 5 dört çeker sistemi mevcut olacak.

Superb

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir