Ford

2015 Ford Focus satışa sunuldu

Ford’un en çok satan modellerinden biri olan Focus’un 2015 modeli, geçtiğimiz fuarlarda tüm dünyaya tanıtılmıştı. Avrupa’da satışa daha önce sunulan otomobil sonunda Türkiye’de de satışa sunuldu. Otomobilin ön kaput tasarımında yine Mondeo ve Fiesta’nın karışım izleri gözlemlenirken 3 farklı kasa ile satışa sunulacağını belirtelim. 4 kapı, 5 kapı ve station wagon seçeneklerini sunacak olan Ford Türkiye, Aktif Park Asistanı teknolojisi sayesinde park etme konusunda büyük yardım sağlayacak sürücülere. 3. jenerasyonu halen devam ettiren Focus’un önümüzdeki sene 4. nesle geçmesini de bekleyebiliriz. 2015 model Ford Focus fiyat listesi halen açıklanmış değil.

Tasarım olarak Yeni Mondeo’dan çizgiler taşıyan Yeni Focus, ön far yapısı ve Aston Martin benzeri ızgara yapısı ile marka çizgisini bozmadı. Arkadan bakıldığında ise bariz bir farklılık yok. İç mekanında da bir takım geliştirmeler olan arabanın içinde yapılan en önemli değişiklik artık 3 kollu olarak üretilen direksiyon simidi. Ayrıca arabanın konsolu ve gösterge panellerinde de bir dizi iyileştirme yapılmış.

Kuşkusuz Ford’un Focus ile yakaladığı başarının altında çok sevdiği teknolojik yenilikler yatıyor. Bir çok markanın aksine Ford tüm modellerinin en üst donanımlarını Türkiye’ye hiç çekinmeden getiriyor. Focus’un da marka değerinin bu denli artmasının en önemli nedenlerden birisi de bu. Piyasa yönetimi konusunda birçok rakibine nal toplatan marka bu alandaki asırlık tecrübesinin meyvelerini de bu şekilde topluyor.

Bu açıdan bakıldığında Avrupa’daki modellerden farklı olmayacağı tahmin edilen Focus’un Avrupa’daki versiyonları 8” dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, 6 veya 10 hoparlörlü ses sistemi gibi opsiyonel donanımlar sunuyor. Ambiente, Trendline, Business ve Titanium olmak üzere 4 farklı versiyon ileAvrupa’da lanse edilen araba ABS, TCS,ESP,EBD, kör nokta uyarı sistemi, start-stop, park asistanı gibi özellikleri ile göz dolduruyor.

Çok farklı motor seçenekleri olan Yeni Focus’ta LPG’li bir versiyon olması da bekleniyor. 1.6 lt atmosferik motorları benzin ve benzin+LPG seçenekleri ile gelecek arabada 85 ve 115 hp güç üretecek LPG’li motorlar sadece hatchback versiyonlarda olacak.

100 ve 125 hp lik 1.0 EcoBoost motor seçeneklerine 1.5 lt EcoBoost motoru da ekleyen Focus 1.5 litrelik bu motorlarıyla 150 ve 182 hp güç üretecek. Dizel motorları 1.5, 1.6 ve 2.0 TDCi seçenekleri ile çeşitlenen arabanın 95 ile 150 hp arasında değişen farklı güç seçenekleri olacak. Dizel motorların tamamına entegre edilen start&stop özelliği ise dikkat çeken bir başka detay.

Yukarıda verilen ve Avrupa’da piyasaya sürülen Yeni Focus’tan esinlenilerek tahmin edilen bu özelliklerin ülkemizde nasıl şekilleneceğini ve fiyatlarının ne kadar olacağını ise yine ilk olarak Arabalar.gen.tr farkıyla takip edebilirsiniz.

ford-focus-2015

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir