Kia

2015 Kia Soul Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Güney Kore’nin önemli otomobil geliştiricileri arasında yer alan ve ülkemizde de aktif olarak satışlar yapan Kia, yeni bir modeli daha Türkiye pazarına soktu: Kia Soul. Bir önceki modeline oranla tasarımında radikal kararların alındığını söyleyebileceğimiz yeni otomobilin teknik performansı da geliştirilmiş. 5 farklı renk seçeneğiyle galerilerdeki yerini alan 2015 model Kia Soul’un segmentindeki en büyük rakibi Citroen C4 olacak. 2015 model otomobil, 2014 modelinden 20 mm daha uzun ve 15 mm de daha geniş. 2015 model Kia Soul fiyatları ise 78 bin 900 liradan başlayarak seçilen pakete göre artış göstermekte.

1.331 kg lık boş ağırlığı ile konfor ile ekonomi arasında ince bir çizgi üzerinde ilerleyen 2015 Kia Soul şu anda ülkemizde sadece 1.6 dizel otomatik versiyonla satışta. Yeni Kia Soul’un en dikkat çeken özelliği motor gücü. 126 hp gibi tatmin edici bir güç üreten 1.6 CRDI motor 6 ileri tam otomatik şanzımanla geliyor. Kia’nın 7 ileri DCT şanzımanı bu araçta kullanmamış olması ise önemli bir eksiklik olarak göze batıyor.

Soul, kuvvetli motoruna karşın 177 km/s lik maksimum hız değerine sahip. Aracın 0-100 hızlanması 12.2 saniye olarak belirtilirken 126 beygirden 260 Nm tork elde ediliyor. Bu beygir gücünden bu rakamların elde edilmesi ise otomatik şanzıman teknolojisiyle alakalı gibi görünüyor.

Yeni Soul’un şehir içi yakıt tüketimi 7.5 lt iken şehir dışında 5.2 lt yakıt tüketiyor. Karma tüketimi 6 litre olan aracın 158 g/km lik bir emisyon değeri var.

Şık tasarımı 18” jantlarla birleştirilmiş olan aracın satışta olan tek opsiyonu Premium modeli. Geri görüş kamerası, süpervision gösterge paneli, panaromik sunroof, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, çift bölgeli otomatik klima, soğutmalı torpido gözü gibi donanımlara sahip olan aracın iç ışıklandırması da oldukça başarılı.

Çift renk iç döşeme, krom kapı kolları, 4.3 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, flex steer direksiyon gibi özellikleriyle iç mekanı fonksiyonel kılan arabanın içerisinde yumuşak ve kaliteli malzeme kullanılmış.

Bütün bu özelliklerinin yanında Yeni Kia Soul ‘un fiyatı arabanın piyasadaki en önemli zaafı olacak gibi görünüyor. Tek donanım seçeneğine sahip olan Yeni Kia Soul 78 bin 900 TL den satışa sunulmuş durumda.

2015_Kia Soul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir