Karsan Avrupa’da ilk 3 markadan biri oldu
Karsan, Busworld 2026’da sergilediği modellerle Avrupa’da önemli bir başarı elde etti. Şirket; Otonom e-ATAK, e-ATA 12 ve e-ATA 18 modelleriyle fuarda dikkat çekerken, Avrupa elektrikli toplu ulaşım pazarında bazı ülkelerde ilk 3 marka arasına girdiğini duyurdu.
Firma, bugün 3 kıtada 28 ülkede 2.400’ü aşkın elektrikli aracıyla hizmet verdiğini ve 500 milyon kilometrenin üzerinde elektrikli otobüs işletme deneyimi bulunduğunu belirtiyor. Yılın ilk çeyreğinde Avrupa pazarında yüzde 6,9 payla 7’nciliğini koruduğu ve başarılı modelleriyle altı ülkede ilk üçe girdiği vurgulandı.
Karsan ayrıca otonom mobilite alanındaki çalışmalarını da öne çıkardı. Şirketin seri üretime yakın otonom ürünü Otonom e-ATAK’ın Avrupa’da aktif olarak yolcu taşıdığı, Otonom e-JEST gibi otonom araçların ise uluslararası platformlarda kullanıldığı belirtildi. Bu gelişmeler, Karsan’ı yalnızca Türkiye iç pazarında değil, küresel elektrikli ve otonom toplu taşıma çözümlerinde de önemli bir oyuncu haline getiriyor.
Sektör temsilcileri bu tür başarıların Türkiye’nin sanayi ve teknoloji ihracatı açısından kritik olduğunu, aynı zamanda yerel şehir ulaşımında elektrikli ve otonom çözümlerin hızla yaygınlaşması için referans oluşturduğunu söylüyor. Karsan’ın fuarda gösterdiği modeller ve elde ettiği pazar payları, şirketin global büyüme stratejisinin somut işaretleri olarak değerlendiriliyor.
