Hyundai

Hyundai ix25’i Test Ediyor

Hyundai ix25’i Test Ediyor, Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, kompakt crossover modeli ix 35’in ardından şimdi de ix25 modeli ile mini SUV klasmanında Renault Captur modeline rakip olacak.

Hyundai’nin yeni modeli ix25, İskandinavya’nın yoğun kış şartları altında test sürüşü sırasında görüntülendi.

Güney Koreli otomobil üreticisinin bir süredir planladığı bilinen bu ix 25 ufak crossover modeli, Renault Captur’un yanı sıra, Nissan Juke, Opel Mokka, Peugeot 2008, Ford EcoSport ve Chevrolet Trax gibi modellere de rakip olacak.

Henüz proje çalışanları hariç hiç kimsenin nasıl bir tasarıma sahip olduğunu bilmediği ix25 modeli, geçtiğimiz gün ilk defa İskandinavya’da gerçekleşen test sürüşleri ile dışarı çıktı.

Her ne kadar tasarımı şimdilik bir sır gibi saklansa da yeni ix25 modelinin tasarım çizgilerini markanın mevcut modellerinden alması bekleniyor. Bu tasarım çizgileri de düz tavan ve ileriye doğru atılan orta kısımdan kendini belli ediyor.

Yeni ix25, Hyundai’nin süper mini modeli i20 modelinin gelecek jenerasyonu ile aynı platform üzerine konumlandırılacak. Gelecek jenerasyon i20 modeli, baharda düzenlenecek 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda Hyundai standındaki yerini alacak.

Küçük Güney Koreli crossover modelinin ise resmi olarak bu yıl Nisan ayında Beijing Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir