Opel

Makyajlı Opel Meriva

Makyajlı Opel Meriva, Opel’in MPV segmenti modeli Meriva, ufak bir makyaj operasyonundan geçerek dünya prömiyerini 26 Ocak’a kadar devam edecek olan Brüksel Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Modelin ilk resmi fotoğrafları Ekim ayında yayınlanmıştı.

Makyajlı Opel Meriva, 2010 yılında piyasaya sürülen modele göre ince yenilikler barındırıyor.

Bu yenilikler daha fazla krom detaya sahip daha geniş ön ızgara, yeniden tasarlanmış ve koyulaştırılmış ön farlar, LED gündüz farları ve koyulaştırılmış arka farlar ile yeniden düzenlenmiş iç tasarım oluyor.

Opel’in ufak MPV’si ayrıca krom cam çerçevesi ve yeni tasarımlı 17-18 inçlik jant seçenekleri ile gelecek.

İç kısımda ise navigasyon ve sesle kontrol ile entegreli yeni IntelliLink bilgi ve eğlence sistemi yer alacak. 7 inçlik monitöre sahip olacak IntelliLink sisteminden yeni geri görüş kamerasını kullanmak da mümkün olacak.

Opel’in Meriva modelinde kullandığı FlexRail ana konsol da daha fazla fonksiyonellik için tekrar tasarlanırken, arka orta yolcu koltuğunda oturan yolcunun diz mesafesi de ciddi oranda arttırılmış.

Makyajlanması ile birlikte Meriva, Zafira Tourer ile birlikte kullanılmaya başlanan yeni nesil 1.6 litrelik CDTI dizel motor seçeneğini de sunacak.

134 beygir ve 320 nm tork güç üreten bu motor seçeneği 4.4 litre/100 km yakıt değeri ile de en çok tercih edilen seçenek olacak gibi görünüyor. Yeni geliştirilen bu motor seçeneği ile egzoz emisyonu 1.7 litrelik dizel motora oranla %10 azaltılmış.

Opel’den gelen açıklamaya göre aynı motorun 109 beygirlik versiyonu yakıt tüketimini 3.8 litre/100 km’ye kadar düşürecek.

Makyajlı Meriva modeli için sipariş almaya başlayan Alman üretici Opel, araçların teslimlerine Brüksel Otomobil Fuarı’nın hemen ardından başlayacak. Aracın Almanya başlangıç fiyatı ise €15,990 olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir