Honda

Honda Jazz Meksika’da Üretilecek

Honda Jazz Meksika’da Üretilecek, Japon otomobil üreticisi Honda 2015 yılında satışa sunmaya hazırlandığı tamamen yenilenen Jazz (Bazı ülkelerde bilinen adıyla Fit) modelinin perdelerini araladı.

İlk bakışta güncel modeldeki gibi köşeli sivri hatlara sahip olmadığı gözlenen yeni Jazz modeli, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında aynı kasa ile Japonya’da satılmaya başlanmıştı.

Yeni Jazz modeli ile birlikte Honda, Amerika’da Fit ismi altında satışa sunacağı modeli ülkeye yakın yeni bir fabrikasında, yılda 200.000 otomobil üretme kapasitesine sahip Meksika’nın Celaya kentinde üretecek.

Güncel modelden daha kısa boyutlara ancak daha uzun aks mesafesine sahip olacak yeni Honda Jazz, arttırılmış yol tutuşu, manevra kabiliyeti ve daha geniş iç mekan vaat edecek. Aracın köşelerine daha yakınlaşan tekerleklerle ile de daha estetik bir görüntü sunacak.

Mevcut modele göre daha modernleşen tasarımına rağmen yeni Jazz modeli, özellikle siyah renkle tercih edildiğinde mevcut modelden ayırt etmek bir hayli zorlaşacak.

İç tasarımda da yeni modelle birlikte Civic modelinden esinlenilen kokpit dikkat çekerken araçla birlikte yeni teknolojiler de sunulacak.

Bunlar arasında çok açılı geri görüş kamerası, panoromik cam tavan, ısıtmalı koltuklar, kör nokta algılayıcısı, 7 inçlik dokunmatik ekran yer alacak. Ayrıca yeni Jazz modeli ile birlikte ilk defa deri koltuk seçeneği de sunulacak.

Ayrıca Japon otomobil üreticisinden yapılan açıklamaya göre yeni Jazz modeli NHTSA, IIHS ve EuroNCAP gibi güvenlik testlerinden de başarıyla geçmeyi başararak kendini kanıtlamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir