Kia

2016 Kia Sportage Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Uluslararası pazarda ne kadar iyi satış değerleri elde etmiş olsa da Kia’nın en çok satışı Asya pazarında yaptığının farkındayız. Bunun nedeni ise Asyalı sürücülerin kaliteis düşük, ücreti düşük otomobillere yöneliyor olmaları. Ancak görünen o ki Kia artık gösterişin yanı sıra kaliteye de önem vermeye başlıyor gibi. 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan 2016 model Kia Sportage’den detaylar gelmeye devam ediyor. Bir 3 boyut sanatçısı tarafından yeniden tasarlanmış olan otomobil oldukça iyi bir teknik performans sağlayacakken görünen o ki tasarımıyla da etkileyecek. Kia Sportage Fiyat Listesi henüz açıklanmış değil ancak paylaşıldığında buradan sizlere sunacağız; yine de teknik özellikleri büyük bir ölçüde aşağıda yer alıyor.

Kia artık gösterişli ama kalitesiz görünen tasarım felsefesinden uzaklaşıp daha sade ve prestijli tasarım hatlarına gitmeyi tercih ediyor. Bu tasarımı gören bazı kullanıcılar, 2016 Kia Sportage modelini şimdiden Koreli çakma Porsche olarak adlandırmaya başladı. Tabiki herkesin fikrine saygı duymalıyız. Bizce 2016 Kia Sportage, özellikle arka profilden bakıldığında Mercedes Benz ML Serisi’ni andırıyor. Bagaj kapağı boyunca uzanan arka stop lambaları ise yine Mercedes Benz S Coupe’den tanıdık geliyor.

MX (Modern Extrem) ve SX (Sport Extrem) olarak iki donanım seviyesi ile gelecek 2016 Kia Sportage’ın, 2 litrelik turbo beslemeli motoru ile 245 beygir güç üretecek performans versiyonu da satışa çıkacak. Diğer motor seçeneklerini sedan Optima modeli ile paylaşacak 2016 Kia Sportage, 1.7 litrelik dizel ve 1.6 litrelik benzinli motor seçeneklerine de sahip olacak. Her iki motorun da güç aktarımı görevini çift kavramalı şanzıman üstlenecek. Artık daha sportif bir yapıya kavuşacak 2016 Kia Sportage, daha geniş şasisi ve büyük bir revizeden geçmiş süspansiyonları ile artık daha başarılı yol tutuş performansı sunacak. Kia’nın belkide en büyük eksiği olan hassas direksiyon kontrollerinin de yeni Sportage ile birlikte gelmesi bekleniyor.

2016 Kia Sportage

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir