Toyota

2016 Toyota Auris Touring Sports, Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Toyota’nın dünya genelinde satışlarda en çok başarı elde ettiği modellerden biri olan Auris, Touring Sports versiyonuyla daha da geniş kapsamlı bir hale gelmişti. Otomobilin 2016 model versiyonu da geçtiğimiz gün tanıtıldı ve galerilerdeki yerini almaya başladı. Toyota Auris Touring Sports Fiyat Listesi 72 bin 800 liradan başlayarak donanım paketine göre değişiklik gösteriyor. Hem benzinli hem de dizel seçeneklerle satışa sunulan otomobilin Life, Active, Advance ve Premium donanım paketleri bulunmakta. Ayrıca tasarımın bir önceki modele oranla hem içeride hem de dışarıda fazlasıyla değiştirildiğinin de altını çizelim.

İç mekanda “kalite algısı”arttı.
Yeni Auris’in dış tasarımının yanı sıra iç mekantasarımında da bir dizi yenilikler yapıldı.

Yeni Auris’te gösterge panelinin ortasına konumlandırılan 4.2” renkli TFT ekranın yanı sıra, orta konsola entegre edilmiş “Toyota Touch 2” sistemine sahip 7” tam renkli multimedya dokunmatik ekran ile yolculuklar daha keyifli hale geliyor. Bunun yanında Yeni Auris’te havalandırma kanalları, kapı kolları ve vites topuzu gibi iç mekanda yer alan saten krom, lake siyah gibi birçok parça daha yüksek kaliteli malzeme ile tasarlandı. Yeni Auris’in motor gamı ise, düşük yakıt tüketimleri ve optimum performansı ile dikkat çekiyor. Ayrıca tüm motor versiyonları Euro 6 emisyon normlarını karşılıyor.

Yeni Auris’in benzinli güç ünitesi seçenekleri arasında; 99 HP güç üreten, ortalama tüketimi 5.8 lt/100 km olan 1.33 lt Dual VVT-i ve 132 HP güce sahip, ortalama tüketimi 6.1 lt/100 km olan 1.6 lt Valvematic motorlaryer alıyor. 90 HP üreten ve 4 lt/100 km ortalama yakıt tüketen 1.4 lt D-4D motor da kapsamlı bir revizyondan geçirildi. Bu motor bir önceki versiyonda 1800 d/dakikada 205 Nm tork üretirken, şimdi bu tork‘a 1400 d/dakika’da ulaşabiliyor.

2016_toyota_auris

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir