BMWOtomobil Yorumları

BMW 320 yorumları

BMW 320 ile ilgili kullanıcı yorumlarının yer alacağı sayfamız da, aşağı kısımda bulunan yorum bölümüne sorunuzu veya deneyiminizi yazarak kullanıcılarımıza fikir verebilirsiniz.

İlk kez 1975 yılında yollara çıkan BMW 3 Serisi, test ettiğimiz model ile altıncı jenerasyonuna ulaştı. Bu modelin hem Türkiye hem de global pazarda en büyük rakipleri Mercedes C Serisi ve Audi A4 olarak gösteriliyor.
Sport, Luxury ve Modern donanım seviyelerinde satılan 3 serisinde benzinliden dizele uzanan motor seçenekleri bulunuyor.

Tasarım anlamında F30 kasa kodlu 3 Serisi, markanın bir üst segment temsilcisi 5 Serisi ile büyük benzerlikler taşıyor. Bu benzerlik arka bölümde doruğa ulaşırken, ön kısımda 3 Serisine has bir tasarım anlayışı bulunuyor.
3 Serisi yenilenirken boyutları da artmış. Eskisine göre uzayan model 480 litrelik bagaj hacmi sunuyor.

Otomobilin iç mekanı markanın diğer modelleri ile büyük benzerlik içeriyor. Orta konsolun en üstündeki büyük bilgi ekranı hem şık duruyor hem de kullanışlı.
İlk nesli çok başarılı olmayan iDrive sistemi, artık olgunluk çağında. Bizce Premium sınıfta iDrive kadar başarılı bir multimedya ara yüzü bulunmuyor.
Yeni 3 serisinin iç mekan kalitesi yüksek. Ergonomik açıdan da bir kusur bulmak güç.

BMW 3 serisinin büyüyen boyutları iç mekandaki diz mesafesini artırmış. Ancak aracın yaşam alanının klostrofobik olduğunu da belirtmeliyiz.

Vites kolunun sol kısmında bulunan sürüş modu seçenekleri 5 serisinden tanıdık. Bu kontroller sayesinde aracın gaz tepkilerini, süspansiyon sertliğini, direksiyon netliğini ve ESP’nin tepkilerini ayarlamak mümkün.

Test ettiğimiz 3 serisinde markanın 2 litrelik dizel motoru görev yapıyordu. Bu motor 4000 devirde 184 hp güç, 1750 devirden itibarense 380 nivtonmetre tork üretiyor. Araç fabrika verilerine göre 0’dan 100’e 7.4 saniyede ulaşırken, son hızı saatte 230 kilometre.

Otomobilde kullanılan Alman ZF firmasının geliştirdiği, 8 kademeli otomatik şanzımanı diğer BMW modellerinden tanıyoruz. En gelişmiş ve başarılı otomatik şanzımanlardan birisi olan bu vites kutusu aracın performansına ve yakıt tüketimine olumlu etki sağlıyor. Testimiz boyunca ortalama 6 litre yakıt tüketen 3 serisi bu alanda çok başarılı olduğunu gösterdi.

BMW 3 serisi yalıtım konusunda başarılı değil. Yol ve motor sesi konusunda sıkıntı yok. Fakat rüzgar sesi iç mekanda fazlaca duyuluyor.

Aracın koltukları yeterli konforu sağlıyor. Konfor konusunda süspansiyon sisteminin de başarılı olduğunu söylemeliyiz. Yine de Premium sınıfta Mercedes C serisinin, BMW’den daha konforlu olduğunu düşünüyoruz.

BMW, 3 serisini yenilerken alışılmış yol tutuş standartlarından ödün vermemiş. Aracın yere sağlam bastığını belirtmeliyiz. Özellikle direksiyon sisteminin yol hakkında bilgilendirmesini ve hisli yapısını çok beğendik. Ancak hata yapıldığından önden kayan araç normal koşullarda çok zorlandığında arka kısmını hafifçe bırakıyor. ESP sistemi böyle anlarda devreye girerek otomobili yola döndürüyor. Uzman sürücüler ise ESP’yi tamamen kapatarak araçla eğlenme imkanına sahipler.

BMW 3 Serisi, diğer Premium modeller gibi ikinci elde ilk yıllarda ciddi değer kaybeden bir model. Alacakların bu noktaya dikkat etmeleri şart. Uzun yıllar kullanmayı planlayanlar içinse bir problem bulunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir