Subaru

2015 Subaru Modelleri yeni motorlarla geliyor

Avrupa ve Amerika’da SUV modellerin daha fazla tercih edilmeye başlanılmasıyla birlikte tüm otomobil geliştiricileri yoğunluklarını bu segmente vermiş bulunuyorlar. Subaru da bunların arasında. Son olarak marka Forester ve Outback modellerini yeniledi ve Türkiye pazarına da sundu. Forester tekrar dört çekerli sistemle gelirken 2 litrelik bir motora sahip olacak ve bu motor da 150 beygirlik bir güç sağlayacak. Bunun yanı sıra otomobilin 100 kilometrede yaktığı ortalama yakıt oranı 6.3 litre. 18 inçlik jantlara sahip olduğunu da vermiş olduğumuz bilgiler arasına ekleyelim.

Yeni Subaru Outback ise 158 bin 500 TL lik taban fiyattan satışta. Tamamen yenilenen Outback, Forester’da olduğu gibi 2 litrelik dizel motora ve Lineartronic CVT şanzımana sahip. 150 hp güç üreten Boxer motor yine 9.9 saniyelik 0-100 hızlanma değerine ve 6 litrelik bir yakıt tüketimine sahip.

Motordaki bu değişikliklerin yanında Subaru Outback’in boyutları da değişti. Uzunluğu 25 mm, genişliği 20 mm artan araç Sürekli Simetrik AWD özelliğinin yanı sıra X-Mode fonksiyonunu sunuyor. X-Mode özelliği sadece zorlu zeminlerde daha sağlam bir tırmanma gücü sunmakla kalmıyor, dik ve yumuşak zeminlerden inişlerde gaza ve frene dokunmaksızın güvenle inmeyi sağlıyor.

Aracın arazi ruhu korunurken asfalt sürüşü için de yürüyen aksamda ve şaside bazı iyileştirmeler yapılmış. Yeni süspansiyon ayarları, alçaltılan ağırlık merkezi ve azaltılan sıkıştırma oranı sayesinde daha dinamik bir asfalt sürüşü vaat ediliyor. Yeni Outback’in rüzgar ve motor sesinin azaltılması için bir çalışma yapılmış ve bu sayede kabin gürültüsü %15 düşürülmüş.

Geçtiğimiz günlerde IIHS testlerinden Top Safety Pick+ derecesi elde eden Subaru modelleri EyeSight teknolojisi ile 50km/s hızın altında çarpışma öncesi fren kontrolü sistemine de sahip.

subaru

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir