Mazda

2015 Mazda MX-5 Fiyat ve Özellikleri

Bundan tam çeyrek asır önce Japonlar dünya otomobil piyasasında büyük yer edinecek bir modeli bizlere sunmuştu. Bu seneyle birlikte dördüncü jenerasyona da geçişini tamamlayacak olan Mazda MX-5’in detayları internete düşmeye başladı. Şu an için Mazda yetkilileri otomobilin teknik özelliklerini açıklamaktan çekinseler de hem fiyatın hem de özelliklerin Türkiye pazarı için gayet uygun olması bekleniyor. Bir önceki modelinden 100 kilogram daha hafif bir şekilde satışa sunulacak olan 2015 model Mazda MX-5 Cabrio sevenler için ilk tercih olacak gibi duruyor.

Yeni Mazda MX-5, şuanda satışta olan mevcut 3. Jenerasyon modelden 105 mm daha kısa olacakken, 20 mm daha alçak ve 10 mm daha geniş boyutlara sahip olacak. Aracın dingil mesafesi de selefine göre 15 mm daha kısa olacak. Teknik detaylar hakkında detaylı açıklama yapmaktan kaçınan Mazda, aracın özel olarak geliştirilmiş SKYACTIV-G benzinli motor seçeneklerine sahip olacağı ve SKYACTIV şasisinin ilk arkadan itişli modeli olduğunu açıkladı.

Yeni Mazda MX-5 modelinde 2.0 litrelik 4 silindirli motor seçeneğinin yanı sıra özellikle Avrupa pazarında 1.5 litrelik ekonomik motor seçeneği ile de satışa sunulacağına kesin gözüyle bakılıyor. 6 vitesli manuel şanzıman ile arkadan çekişli olarak sunulacak motor seçenekleri opsiyonel olarak otomatik şanzıman ile tercih edilebilecek.

Dış tasarımı sürpriz olarak nitelendirilebilecek yeni MX-5 modelinde Mazda’nın farklı bir tasarım dili kullandığı göze çarparken, Japon markanın bu hamleyi daha fazla dikkat çekebilmek adına yaptığı tahmin ediliyor. Markanın tasarım felsefesi Kodo’nun kullanıldığı MX-5 modelinde, önceki jenerasyonların aksine daha keskin hatlar göze çarpıyor. Alçak ön ve arka tasarımı ile MX-5 Chris Bangle’ın elinden çıkan BMW’nin Z4 modelini anımsatıyor.

2015_Mazda MX-5

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir