Honda

2015 Honda XR-V Fiyat ve Yorumları

Hem ülkemizde hem de Avrupa’da SUV modellerin lideri konumunda olan Honda, geride bıraktığımız gün en önemli modellerinden biri olan XR-V’nin 2015 modelini tüm dünyaya tanıttı. Yeni otomobille ilk olarak Amerika pazarına giriş yapacak olan Honda, bu büyük gelişme için otomobilin hem ön hem de arka tarafında önemli yeniliklere imza atmış. 2014 Honda XR-V fiyat listesi 35 bin liradan başlarken ülkemize geldiğinde fiyatının katlarca artacağını maalesef söylemek durumundayız. Otomobilin ön farları Nissan’dan kopyalanmış gibi gözükse de SUV’a bir farklılık katmış. Otomobilin Türkiye’ye geliş tarihi Ocak ve Şubat’ı bulacak.

Ülkede otomobil satışı için yabancı firmalara yalnızca Çinli bir üreticiyle fabrikaya ortak olmaları halinde izin veren Çin yönetimi, Honda markasına da Dongfeng ortaklığı ile XR-V modelini üretme izni verdi.

Yeni Honda XR-V, Honda Jazz platformu üzerinde konumlandırılmış. Ayrıca XR-V’nin Japon versiyonu olan Vezel modelini de Çin’de satışa sunacak olan Honda, bu modeli bir başka ortağı olan Guangzhou ortaklığı ile satışa sunacak. Böylelikle Honda’nın aynı modeli Çin’de aynı anda iki kere satışa sunulacak.

131 beygir güç üretecek 1.5 litrelik ve 165 beygir güç üretecek 1.8 litrelik ikisi de 4 silindirli motor seçenekleri ile satışa sunulacak Honda XR-V, standart olarak 5 vitesli manuel şanzımanla satışa çıkacak, CVT otomatik şanzıman ise opsiyonel olarak satın alınabilecek.

Bu yıl sona ermeden Çin’de satışa çıkacak olan yeni Honda XR-V, 35.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Aynı tarihte satışa sunulacak Honda Vezel modeli de aynı tarihte ve aynı fiyat etiketiyle satışa çıkacak.

Honda XR-V

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir