HaberlerOpel

2015 AutoBest ödülü Opel Corsa’nın oldu

İlk olarak bundan 33 sene önce, 1982 yılında satışa sunulan Opel Corsa, bu vakte dek milyonlarca satmayı başarmış ve otomobil piyasasının en önemli rollerinden birini üstlenmişti. Şu anda beşinci nesilde olan model, bu neslini de büyük bir ödülle süsledi. Her sene Avrupa’nın en iyi otomobillerini seçen AutoBest, 2015’in en iyi otomobili olarak Opel Corsa’yı gösterdi. AutoBest’in seçim sürecini Avrupa’nın 15 ülkesinden önemli otomotiv yazarları yürütürken birçok kritere dikkat edilerek seçimler puanlar veriliyor. Opel Corsa’nın almış olduğu puan ise 994. Sonuç olarak henüz 2015’e girmeden 2015’in en iyi otomobilini görmüş olduk.

AutoBest puanlandırmasında fiyat, tüketim, kullanışlılık, bagaj kapasitesi, teknoloji, sürüş dinamikleri, tasarım, markanın bayi ve servis ağının yaygınlığı ve yedek parça tedariki gibi farklı kriterler yer alıyor.

Uluslararası AutoBest jürisi, Avrupa’da yer alan ve gelişmekte olan hemen hemen tüm önemli pazarları temsil etmektedir. Bu yılın AutoBest jürisi, 15 ülkeden gelen üyelerde oluşmaktadır ve bu ülkeler 300 milyonun üzerinde insanın yaşadığı potansiyel bir pazar konumundadır.

Opel CEO’su Dr. Karl- Thomas Neumann “Corsa’nın Avrupa’nın büyüyen pazarlarında bu ödülü almasından özellikle mutluluk duyduk. Şu ana kadar gerçekleşen sadece üç ay içerisinde 55.000’i aşkın siparişle, müşterilerimiz yeni Corsa’yı ne kadar beğendiklerini de göstermektedirler. Opel’in küçük sınıftaki ilk otomobili olan Corsa, beşinci neslinin iç ve dış tasarımında küçük sınıf için benzersiz özellikler sunuyor. 32 yılda Avrupa genelinde 12.4 milyon adet satılan Corsa, yılda ortalama 370 bin adet üretiliyor. 2018 yılına kadar 27 yeni modeli ve 17 yeni motoru piyasaya sunacak olan Opel markamız ile yeni modelleri ve yeni motor seçenekleri ile pazar payını yükseltmeyi planlıyoruz ”dedi.

2015_autobest_opel_corsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir