Audi

2015 Audi R8 Fiyat Listesi, Yorumları ve Özellikleri

Audi’nin belki de en üst seviye otomobili olan Audi R8’in 2015 modelleri geçtiğimiz gün düzenlenen dünya prömiyeriyle tanıtıldı. Bu sene üç farklı versiyona sahip olan super-sport model her zamanki gibi hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile gözleri kamaştırıyor. Standart V10, elektrikli E-Tron ve LMS Racer isimleri ile farklı versiyonlarla satışa sunulacak olan yeni nesil otomobil 600 beygirlik motor gücüne sahip. Bunun yanı sıra 2015 model Audi R8’in saatte 100 kilometre hıza ulaşması sadece 3.2 saniyesini alıyor.

Modeli benzerlerinden üstün kılan sadece hızlanması ve ürettiği güç değil. Audi mühendisleri arabayı üretirken yüksek oranda alüminyum ve CFRP(karbon elyaf destekli plastik) kullanarak aracın ağırlığını 1.454 kilogramda tutmuşlar. Bu rakam Yeni R8’i önceki modelden yaklaşık 50 kg daha hafif kılıyor.

Audi Ürün Geliştime Yöneticisi Ulrich Hackenberg, Yeni R8’in her parçasının ya geliştirildiğini ya da yeniden tasarlandığını belirtti. Aracın şanzımanı da bu amaçla yeni geliştirilen quattro sistemi ile gücünü yola 7 vites üzerinden aktarıyor. Yeni sistemde sürüş dinamiklerini algılayan araç tork dağıtımını topladığı verilere göre yapıyor.

Yeni R8 V10, 5.2 litrelik iki versiyon ile geliyor. Versiyonlardan biri 600 hp diğeri 533 hp güç üretiyor. Bütün pazarlarda satışa sunulmayacak E-Tron ise tamamen elektrikle çalışıyor ve 2 elektrik motorundan 456 hp güç üretiyor. Cenevre’de aracın yarış versiyonu olan LMS Racer da podyumda misafirleri bekliyor.

Audi R8

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir